Αδελφοποίηση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με το “Usitelj Tasa” Nis

 

Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η Τρίτη, 13 Μαρτίου, για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν μαθητές από το “Usitelj Tasa” Nis, να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί, μα κυρίως να ανταλλάξουν ζεστούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς αλληλεγγύης, σεβασμού και αγάπης μεταξύ τους.

Σε κλίμα μιας πολύ ζεστής ατμόσφαιρας, και υπό τη σκέπη των εθνικών συμβόλων των δύο χωρών (Ελλάδας και Σερβίας) οι μαθητές από τη Σερβία μάγεψαν με το τραγούδι τους τους  παρευρισκόμενους επισκέπτες ενώ, με τη σειρά τους, οι Έλληνες μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τρόπο πολύ όμορφο.

Καθώς τα παιδιά κρατούν στα χέρια τους το μέλλον κάθε τόπου, είναι πολύ σημαντική η ολόπλευρη πνευματική, ηθική και συναισθηματική ανάπτυξή τους στο πλαίσιο της διαμόρφωσης  μελλοντικών υπεύθυνων ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών, φίλων της ειρήνης και του αλληλοσεβασμού των λαών.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση της προσπάθειας,ֺ στον Σύλλογο Διδασκόντων του 7ου Δ.Σ., στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, κυρία Μητσιάδη Ευθυμία καθώς και στον Σχολικό Σύμβουλο 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Καρδίτσας, κύριο Κωτούλα Βασίλειο. Τελευταίο και σημαντικότερο «ευχαριστώ» και ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλους τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και χαρά για την πραγμάτωση της εκδήλωσης.

Κλείνοντας σιγοψιθυρίζουμε τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου:

«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Γ.   Ρίτσος «Καπνισμένο τσουκάλι» (1949)

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση